Comisia pentru relatii externe din Senatul american a respins planul presedintelui Bush de suplimentare a trupelor in Irak, propunerea urmind a fi votata in plenul Senatului, saptamina viitoare
Comisia pentru relatii externe, dominata de democrati, considera, dupa un vot de 12 la 9, ca strategia lui Bush pentru Irak nu este in interesul national. Decizia vine la o zi dupa ce George W. Bush a rostit discursul despre Starea Natiunii si a cerut Congresului sa dea planului sansa de a-si demonstra eficienta. Rezolutia democratilor se opune trimiterii a inca 21.500 de militari americani in Irak, majoritatea la Bagdad, pentru cresterea securitatii in zona.

Daca rezolutia ar fi sustinuta de senatori din ambele partide, refuzul strategiei Casei Albe ar fi insa mai vizibil si greu de ignorat. Proiectul de rezolutie, care nu are caracter de constringere, a fost propus, la inceputul lunii, de doi senatori democrati si unul republican, care doresc transferul urgent catre guvernul de la Bagdad al securitatii Irakului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.