Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, face o vizita de doua zile in India, in care va discuta acorduri comerciale in domeniul energiei si armamentului cifrate la miliarde de dolari.

Economia Indiei e in plina crestere - ca si increderea liderilor indieni in rolul tot mai important al tarii lor pe scena internationala.

Asa incat India e dornica sa faca achizitii importante. Iar presedintele Putin poate vinde arme si combustibili in cantitati substantiale.

E de asteptat ca, la intalnirile cu presedintele Abdul Kalam si cu premierul Manmohan Singh sa fie discutate contracte de 10 miliarde de dolari in domeniul apararii - printre care vanzarea a 300 de tancuri si 100 de avioane de lupta.

Miercuri, India si Rusia au cazut de acord sa produca impreuna un avion de militar de transport.

Iar in domeniul egergetic - Rusia se ofera sa construiasca 4 reactoare nucleare in India.

Analistii considera ca Vladimir Putin, constient de noul parteneriat strategic dintre SUA si India, doreste, de asemenea o cooperare cu aceasta din urma.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.