Partidul Laburist din Marea Britanie va primi, sub forma de donatie, circa trei milioane euro de la magnatul indian al otelului Lakshmi Mittal, care detine combinatul siderurgic Sidex Galati, relateaza The Guardian.
Mittal nu se afla la prima initiativa de acest gen. Laburistii au primit din partea Mittal, in 2001, 125.000 de lire sterline, dupa ce Tony Blair l-a sustinut personal pe Mittal sa preia cel mai mare combinat siderurgic din Romania, comenteaza cotidianul britanic. Premierul britanic Tony Blair a declansat un adevarat scandal, trimitandu-i lui Adrian Nastase, care ocupa functia de premier, o scrisoare in care sustinea oferta de privitizare lansata de Mittal Steel. Premierul britanic ii promitea lui Nastase, in schimbul desemnarii companiei Mittal Steel drept castigatoare a licitatiei pentru Sidex, sprijin pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.