Noul lider al Partidului Popular European, europarlamentarul francez Joseph Daul, este vizat de o ancheta demarata in 2004, pentru deturnare de fonduri pentru agricultura de catre sindicatele agricole franceze, scrie " The Daily Telegraph".
Daul, fost lider al sindicatului francez al crescatorilor de vite, este vizat de aceasta ancheta mai larga, demarata de autoritatile franceze, care investigheaza presupusa deturnare a 16 milioane de euro din fondurile pentru agricultura, intre anii 1991 si 1999. Europarlamentarul nu este acuzat ca ar fi beneficiat personal de acesti bani, ci este banuit de "complicitate si tainuire a deturnarii de fonduri publice".

Scandalul nu l-a pus intr-o situatie dificila doar pe Daul. Doi fosti ministri francezi ai agriculturii si un fost ministru de finante sunt si ei vizati de ancheta condusa de judecatorul de instructie Henri Pons, care se pare ca a inmanat dosarele in acest caz autoritatilor judiciare, precizeaza publicatia. O decizie a tribunalului este insa asteptata abia dupa alegerile prezidentiale din Franta, din aprilie anul acesta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.