Peste 250.000 de spanioli au manifestat, sambata, impotriva terorismului promovat de ETA ,in cadrul a doua uriase manifestatii organizate la Madrid si Bilbao, demonstratii boicotate insa de formatiunile de dreapta si de partidul separatist basc, Batasuna.
Sunt primele marsuri dupa atentatul comis acum doua saptamani pe aeroportul din capitala Spaniei de organizatia independentista ETA, incalcand fara preaviz acordul permanent de incetare a focului, respectat incepand cu 24 martie. "Pentru pace, impotriva terorismului", s-a putut citi pe miile de pancarte albe purtate de multimea care s-a scurs spre centrul Madridului si pe care era reprodus inclusiv porumbelul lui Picasso

"Este foarte important ca ETA sa afle ca societatea basca este impotriva violentei. Odata pacea instaurata, ea va putea angaja un dialog. Este timpul sa se temine cu tot felul de atentate, este cazul sa se termine cu violenta", explica, la Bilbao, unul din participantii la impresionanta manifestatie. Pentru prima data de la restaurarea democratiei in Spania, notau in acelasi timp agentiile internationale, conservatorii Partidului popular (PP) nu au participant la aceste marsuri de denuntare a terorismului ETA. Dreapta si-a justificat refuzand estimand ca, de fapt, mesajul este nu atat "stop violentei", cat un indemn "la razbunare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.