Franta este din nou in vizorul retelelor teroriste islamice. Liderul Grupului Salafist pentru Predica si Lupta, Abdelmalek Droukdal, a declarat ca organizatia pe care o conduce asteapta ordinul lui Osama bin Laden pentru a porni Jihadul impotriva Frantei si Algeriei. Anuntul a fost facut prin intermediul unei inregistrari video postate pe internet.

"Parintii si stramosii nostri au luptat pentru o Franta puternica, dar au fost aruncati in umilinta", sustine Abou Moussaab Abdel Ouadoud, alias Abdemalek Droukdal, deranjat ca "Franta a iesit pe usa si a revenit pe fereastra" in Algeria. "America vine si ea pentru a ne spolia, impreuna cu Franta, bogatiile si a ne controla destinele, cu complicitatea presedintelui algerian Abdelaziz Bouteflika. Liderul GSPC - principala miscare islamista insurectionala din Africa de Nord - a denuntat "Axa Raului condusa militar de America si cultural de Franta, cu sustinerea NATO. Acest grup este responsabil de atentatul din Algeria, din luna decembrie, soldat cu un mort si noua raniti. Liderul islamist l-a acuzat pe presedintele algerian Abdelaziz Bouteflika de hotie, deoarece le-a permis companiilor straine, in special franceze si americane, sa exploateze petrolul tarii.

Serviciile secrete franceze iau in serios amenintarea
Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Jean-Baptiste Matti, a declarat ca "aceste amenintari sunt luate in serios, sunt analizate de serviciile speciale competente". Judecatorul antiterorism Jean-Louis Bruguiere a declarat ca aceasta amenintare nu constitue o "noutate" deoarece "stie de mai bine de un an ca GSPC a facut alianta cu Al-Qaida si ca una dintre tintele gruparii este Franta".