Incalzirea globala ar putea dezbina Europa: secete, inundatii si incendii in sud; atmosfera de Riviera si crestere economica in nord.
In tari precum Spania si Italia economia va scadea cu aproximativ 20%, pina in 2020, din cauza incalzirii globale, potrivit unui Raport realizat de Directoratul de Mediu al Comisiei Europene (CE), citat de "Financial Times". "S-a realizat o harta prin satelit care arata ca, pina in 2020, emisiile cu efect de sera vor duce la o incalzire globala cu 2,2 grade Celsius. Incalzirea se va simti in partea de sud a Europei, unde vor fi secete, inundatii, iar nivelul marii va creste cu un metru", se arata in Raport.

Pe de alta parte, nordul rece al Europei ar putea avea mari beneficii de pe urma aceleiasi incalziri globale, in timp ce zona mediteraneeana a continentului se va confrunta, la mijlocul secolului, cu o criza de apa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.