Una dintre companiile de film de la Hollywood si-a exprimat intentia de a transpune pe marele ecran cartea “FSB arunca in aer Rusia”, al carei coautor a fost defunctul colonel FSB Aleksandr Litvinenko, iradiat cu o doza mortala de poloniu-210, la Londra, relateaza pagina web a publicatiei britanice Sunday Times.
Potrivit ziarului, drepturile de autor pentru ecranizarea volumului controversat "FSB arunca in aer Rusia" au fost cumparate pentru "o suma cu sase ze-rouri" de compania Braun Entertainment Group. Unul dintre candidatii la rolul lui Aleksandr Litvinenko este actorul Daniel Craig, care a interpretat rolul principal in ultimul film despre superagentul James Bond, "Casino Royale".

In cartea scrisa in colaborare cu Iuri Felstinski, Litvinenko afirma ca in spatele exploziilor unor blocuri de locuit, in 1999, de la Moscova si Volgodonsk ar sta serviciile secrete rusesti. Aceste acte teroriste au fost puse de autoritatile ruse pe seama s-paratistilor ceceni, ceea ce a declansat a doua campanie militara rusa in Cecenia si a creat o stare de spirit in urma careia fostul spion Vladimir Putin i-a succedat lui Boris Eltin la presedintia Rusiei. Aleksandr Litvinenko - fost ofiter FSB- a fugit in 2000 la Londra, iar, in octombrie a.c., a primit cetatenie britanica. La 23 noiembrie s-a stins din viata intr-un spital londonez, in conditii suspecte. Medicii n-au facut publice inca rezultatele autopsiei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.