Rusia trebuie sa produca si sa vanda mai mult armament sofisticat pentru a ramane “o mare putere”, a asigurat ieri ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, citat de Ria Novosti si AFP.
"Tara noastra nu-si poate intretine statutul de mare pu-tere sprijinindu-se doar pe intinderea teritoriului si pe bogatia resurselor sale naturale", a declarat Ivanov, insistand ca "Rusia nu are decat o singura solutie: sa creeze produse competitive si sa cucereasca pietele internationale". El a subliniat ca "o functionare stabila a industriei apararii contribuie la dezvoltarea industriilor conexe si stiintei si trecerea de la un model economic bazat pe materii prime la un model bazat inovatie".

Potrivit unui raport al Congresului american, publicat la sfarsitul lunii noiembrie, Rusia a obtinut in 2005 contracte pentru armament in va-loare de sapte miliarde de dolari cu tari din Asia, Asia, Africa si America Latina, in crestere neta fata de anul 2004, cand realizase "doar" 5,4 miliarde de dolari, rezultate care plaseaza Rusia printre primele tari furnizoare de armament tarilor in curs de dezvoltare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.