Patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, i-a inmanat presedintelui Vladimir Putin cererea de eliberare din functia de guvernator al regiunii Ciukotka, cel mai nordic teritoriu al Federatiei ruse si unul din cele mai inapoiate. In sase ani, Roman a facut din acest colt uitat de lume o zona infloritoare
La Moscova se spune ca Putin i-ar fi propus celui mai bogat om al Rusiei alta functie de raspundere. Varianta prezentata drept certa. Nu s-a aflat natura presupusului post. "Nu voi deveni un politician de profesie", cita, pe acest fundal, presa straina o recenta declaratie a lui Abramovici.

Scump la vorba, inteligent si spontan, fostului proprietar al companiei petroliere Sibneft ii place sa se invaluie intr-o perdea de mister. Cel mai cunoscut oligarh rus nu a mai dat interviuri din 2003, iar averea lui evaluata la peste 18 miliarde de dolari trezeste invidie si curiozitate. Poate si pentru ca, pastrand tacerea asupra activitatii sale de investitor, el face "naveta" intre Londra, Moscova si restul lumii, parcurgand mii de kilometri la bordul elegantului sau Boeing-767, o adevarata fortareata zburatoare. Strecurandu-se cu abilitate intre politica si afaceri, el nu ia in seama zvonurile. Poate pentru ca avanlansa de speculatii tesute in jurul lui ii permite sa-si mascheze adevaratele teluri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.