Un raport al Centrului European de Monitorizare a Rasismului si Xenofobiei avertizeaza ca musulmanii din Europa sint din ce in ce mai marginalizati in societatile in care traiesc, fiind deseori victime ale agresiunilor.

Raportul dat publicitatii luni insista ca societatile europene trebuie sa recunoasca existenta in sinul lor a fenomenului de "islamofobie", diferit de rasism si xenofobie.

Cerc vicios

Cele 13 milioane de musulmani din Europa, care reprezinta 3,5% din populatia UE, au mari dificultati de integrare in societatile din care fac parte, din cauza discriminarii. Ei sint deseori asociati cu stereotipuri negative si sint descrisi de media pe un ton denigrator, sint deseori amenintati verbal sau agresati fizic, proprietatile lor fiind vandalizate. Musulmanii au mai putine sanse de a-si imbunatati conditia sociala decit concetatenii lor. Concentrate cu predilectie in zone in care conditiile de trai sint proaste, comunitatile de musulmani inregistreaza cele mai mari rate ale somajului din societatile vestice si cel mai scazut nivel de educatie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.