Cu ajutorul unuia din bratele robotizate ale Statiei spatiale internationale (ISS), astronautii au inspectat aripa stanga a navetei Discovery, in interiorul careia captatorii senzoriali au detectat "un foarte usor" impact, au anuntat responsabili ai Agentiei americane spatiale (NASA).
Aparatul a jonctionat la ISS, dupa o calatorie de doua zile si pentru un sejur de o saptamana. "Pare ca s-a intamplat ceva", a declarat John Shannon, directorul misiunii. El a precizat ca la examenul vizual anterior, totul parea in regula. Totusi, s-a grabit sa adauge Shannon, nu sunt motive de ingrijorare, "impactul producandu-se la un nivel care nu a fost catalogat drept periculos". Oricum, a mentionat el, "am decis sa repetam operatiunea, din motive de maxima securitate".

Specialistii NASA nu au putut, deocamdata, stabili cum si cand a avut loc incidentul, dar agentia spatiala nu doreste alte necazuri. Operatiunea de cuplare cu ISS a decurs fara probleme. Programul echipajului prevede trei iesiri in spatiu, cu scopul de a reface instalatia electrica a Statiei. Din cei sapte astronatiuni, cinci participa pentru prima data la un zbor pe orbita. La intoarcere, Discovery il va aduce pe pamant pe germanul Thomas Reiter, care va fi inlocuit de astronauta Sunita William. Ea va ramane pe ISS urmatoarele sase luni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.