Presedintele autoproclamatei republici transnistrene, prorusul Igor Smirnov, a cstigat un nou mandat de cinci ani la conducerea regiunii separatiste, n urma „alegerilor“ de duminica, relateaza BBC.
Comisia Electorala Centrala de la Tiraspol a anuntat ca Smirnov, in varsta de 65 de ani, aflat la putere din 1990, a obtinut 82,4% din voturi. Prezenta la urne a fost de aproximativ 66%. Transnistria si-a proclamat independenta fata de Republica Moldova in urma cu 16 ani, insa statutul sau nu este recunoscut de comunitatea internationala. Igor Smirnov refuza orice compromis cu Republica Moldova si este adeptul alipirii regiunii la Federatia Rusa, care mentine forte pe teritoriul Transnistriei. Este al patrulea mandat pe care Smirnov il obtine in fruntea Transnistriei, locuitorii regiunii secesioniste votand si in favoarea independentei in cursul unui referendum organizat in septembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.