Fostul dictator chilian, Augusto Pinochet, a suferit un atac de cord. Medicii de la clinica in care acesta a fost internat de urgenta spun ca starea pacientului este grava, dar stabila. Augusto Pinochet, care a implinit saptamana trecuta 91 de ani, a fost acuzat acum cateva zile de moartea unor membri ai garzii personale a fostului presedinte Salvador Allende.

Generalul Pinochet a venit la putere printr-o lovitura militara de stat la 11 septembrie 1973. Asediat de fortele militare in palatul prezidential, Salvador Allende s-a sinucis. Augusto Pinochet a condus tara cu mana de fier pana in martie 1990, cand a fost inlaturat de la putere prin alegeri libere. In timpul dictaturii sale a functionat o "caravana a mortii", insarcinata cu eliminarea opozantilor. La 16 octombrie 1998, Pinochet a fost arestat la Londra, in urma unei proceduri initiate de justitia spaniola, care ii atribuie mai multe crime comise in timpul guvernarii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.