Prin reteaua de spionaj din Hawai, China a reusit sa achizitioneze tehnologia secreta folosita la fabricarea motoarelor pentru bombardierele B2 Stealth.
Potrivit autoritatilor de la Washington, aceasta scurgere de informatii va permite Beijingului sa copieze sau sa puna la punct mijloace de contracarare a principalei arme a Pentagonului, in noua strategie a acestuia impotriva Chinei, scria ieri "The Washington Times".

Datele referitoare la respectiva tehologie, imposibil de depistat cu ajutorul senzorilor infrarosii, au fost vandute autoritatilor chineze de un fost lucrator in industria de aparare, Noshir S. Gowadia, de origine indiana. Potrivit publicatiei citate, Gowadia i-a ajutat pe inginerii chinezi sa patrunda in tainele sistemului de protectie a rachetelor de croaziera si care face dificila identificarea proiectilului cu ajutorul instalatiilor radar. In plus, el i-a ajutat pe chinezi sa modifice amintitul tip de racheta, facand-o capabila sa intercepteze rachetele americane din clasa "aer - aer". Este al doilea mare caz de sustragere de date referitoare la tehnologii militare in care este implicata China. Anterior, doi frati de origine chineza au fost arestati la Los Angeles fiind suspectati ca au transmis la Beijing secrete legate de dotarea cu armament a navelor militare si a submarinelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.