Reunit ieri pentru a discuta eventuale operatiuni impotriva tirurilor de racheta lansate din Fasia Gaza, guvernul israelian a pornit o adevarata contra-ofensiva diplomatica vizand o rezolutie ONU.
"Sunday Times" scria, printre altele, citand surse din interiorul cancelariei primului ministru, Ehud Olmert ar fi aprobat propunerea ministrului pentru planificare strategica, Avigdor Liberman, privind reluarea practicii de lichidare a liderilor terorismului palestinian, in special a conducatorilor miscarii extremiste Hamas. De altfel, titularul portofoliului apararii, Amir Peretz, a avertizat ca "vor plati pretul cuvenit cei care se fac responsabili" de atacurile comise asupra statului evreu. in ajun, armata israeliana s-a vazut nevoita sa anuleze un raid aerian planificat si care viza locuinta unui militant din Fasia Gaza, dupe ce sute de palestinieni s-au baricadat in cladire si in jurul ei, formand un adevarat scut uman.

Este primul protest de acest gen si a avut, potrivit unor surse de la Rammallah, efectul scontat. in acest timp, mai multi ministrii din guvernul Olmert si-au multiplicat criticile la adresa revolutiei votata cu o majoritate zdrobitoare de Adunarea generala a ONU, care a solicitat Israelului si Autoritatii palestiniene sa puna capat tuturor formelor de violenta dintre cele doua parti. Textul cerea in egala masura, crearea unei misiuni de anchetare a unei actiuni a artileriei israeliane, manevra soldata cu 19 morti, in special femei si copii, la 8 noiembrie, in localitarea Beit Hanoun, din nordul Fasiei Gaza. Premierul Olmert a fost vehement impotriva "dadatorilor de lectii" de la ONU.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.