Fostul primar al New Yorkului Rudolph Giuliani, republican de orientare moderata supranumit “primarul Americii” pentru reactia sa la atentatele de la 11 septembrie 2001, a facut primul pas spre inscrierea in cursa electorala prezidentiala din 2008.
Fostul primar a completat formularul necesar crearii la New York a Comitetului prezidential exploratoriu Rudy Giuliani, care ii va putea permite sa colecteze fonduri pentru a-si evalua sansele de a lua parte la alegeri si pentru a calatori prin tara. Purtatoarea de cuvant a lui Giuliani, Sunny Mindel, a precizat intr-o declaratie data publicitatii luni seara ca "primarul Giuliani nu a luat inca o decizie" si ca prin completarea formularului in cauza "au fost facuti pasii necesari in vederea crearii unei organizatii si strangerii de bani pentru o posibila candidatura prezidentiala in 2008".

Rudolph Giuliani, care a indicat in trecut ca va astepta pana dupa alegerile legislative din 7 noiembrie pentru a decide daca sa ia sau nu parte la cursa prezidentiala din 2008, este un sustinator al controlului armelor, al uniunilor civile intre persoane de acelasi sex, al cercetarii in domeniul celulelor susa si al dreptului la avort, pozitii care il pun in contradictoriu cu majoritatea conservatorilor republicani. Fost procuror si conducator al unor vaste campanii impotriva crimei organizate si coruptiei, Giuliani a fost ales pentru prima data primar la New Yorkului in 1993, devenind cel dintai primar republican al metropolei dupa o pauza de cateva decenii si reusind sa reduca in timpul mandatelor sale nivelul criminalitatii si sa dezvolte unele din zonele ramase in urma ale orasului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.