Roma se gindeste sa disloce trupe in zona pentru a-i infrunta pe mafioti.

Violentele consumate la Napoli in ultimele zile nelinistesc autoritatile statale italiene. Premierul Romano Prodi si-a anuntat prezenta pentru astazi in orasul care este prada unui autentic razboi intre cele doua clanuri criminale care si-au impartit orasul si provincia. Premierul a vorbit despre eventualitatea trimiterii de trupe in zona, pentru restabilirea ordinii.

Buletin de razboi

Cu cele trei omoruri intr-o singura zi, Camorra seamana din nou teroarea printre locuitorii provinciei Campania si ai orasului Napoli. 12 executii in ultimele zece zile seamana cu un buletin de razboi. Chiar daca cei ucisi sint persoane implicate in afacerile dintre diversele clanuri, cetatenii onesti sint cei care traiesc spaima de a putea fi victime in asemenea confruntari care, de regula, au loc in strada. Asasinarea a doi indivizi care aveau antecedente penale, la Torre del Greco (Napoli), s-a produs in apropierea sediului Garzii Financiare - un semnal clar pentru autoritati ca mina criminala a mafiei apasa pe tragaci fara sa se lase intimidata de uniforma militara.

O romanca, victima colaterala

Gloantele ucigasilor mafioti ajung la oricine - saptamina trecuta, intr-un cartier din Napoli a fost impuscat un ins care beneficia de supraveghere speciala din partea fortelor de ordine, pentru ca era un colaborator al justitiei. Victima a unui schimb de focuri dintre mafioti a fost si o romanca - femeia a fost transportata la spital unde i s-au acordat ingrijiri medicale. Presedintele consiliului comunal a vizitat-o si i-a prezentat scuze in numele orasului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.