Autoritatile sunt gata sa faca apel la armata

Orasul italian Napoli se confrunta cu un val de atacuri armate si crime. Ministrul italian de justitie a declarat ca guvernul ar trebui sa ia in considerare desfasurarea armatei in zona. O decizie in acest sens ar putea fi luata in urmatoarele 10 zile daca situatia va putea fi tinuta sub control.
Napoli, al treilea oras ca marime din Italia si cel mai mare din sudul tarii, a fost in ultimele zile scena unor crime odioase.

Numai la sfarsitul saptamanii trecute patru oameni au fost ucisi in plina strada, iar locuitorii si turistii se tem sa mai iasa pe strada, scrie presa italiana. Politia a anuntat ca a crescut si numarul jafurilor armate, dar si al atacurilor impotriva oamenilor de pe strada. Guvernul italian se pregateste sa trimita, in plus, peste 1.000 de membri ai fortelor de ordine la Napoli. Contrazicandu-l pe ministrul justitiei, Marco Minniti, adjunctul ministrului de interne, sustine ca nu va recurge la armata, dar a recunoscut ca se confrunta cu o situatie care nu are egal in Europa in ceea ce priveste criminalitatea organizata si actiunile mafiei napolitane, Camorra.

Ministrul de interne, Giuliano Amato, a declarat si el presei italiene ca lucreaza la un plan care prevede suplimentarea fortelor politieneste cu 1.300 de membri, precizand ca acestia vor avea ca misiune mai ales "supravegherea zonelor turistice si gasirea celor implicati in aceste crime". Guvernatorul regiunii Napoli, Antonio Bassolino, a cerut cresterea numarului de politisti si a mijloacelor cu care acestia sa lupte impotriva criminalitatii. Napoli atrage, anual, zeci de mii de vizita-tori datorita numeroaselor obiective turistice. Autoritatile locale se tem ca numarul acestora se va micsora de teama violentelor.

Datori vanduti, magistratii antimafia din Catania demisioneaza

Pe de alta parte, 11 magistrati, specializati in lupta antimafia, din Catania (Sicilia), si-au dat demisia pentru a protesta fata de "situatia intolerabila" cu care se confrunta. Serviciul are o datorie de 70.000 de euro si nu mai are cu ce isi plati nici hartia pentru imprimante.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.