Publicarea caricaturilor a dus la reactii vehemente de dezaprobare in tarile islamice

Un tribunal din Danemarca a respins acuzatiile aduse in procesul de defaimare intentat ziarului danez, Jilands Posten, care a publicat mai multe caricaturi infatisandu-l pe profetul Mahomed.

Publicarea caricaturilor a dus la reactii vehemente de dezaprobare in tarile islamice.

Sapte organizatii musulmane au dat ziarul in judecata in luna martie.

Judecatorii tribunalului din orasul Arhus, unde se afla redactia publicatiei, au spus ca nu exista vreun motiv sa se creada ca desenele au fost publicate cu scopul de a-i denigra pe islamici.

Organizatiile musulmane au anuntat ca vor face recurs la aceasta decizie.

Un purtator de cuvant al comunitatii musulmane din Danemarca a spus ca musulmanii nu vor accepta verdictul.

Relatari din Pakistan arata ca un reprezentant al unui grup care a organizat demonstratii masive de protest a declarat ca tribunalul din Danemarca nu are nici o autoritate sa decida daca musulmanii s-au simtit sau nu jigniti.

De asemenea, in Siria, unde protestatarii a incendiat ambasadele Danemarcei si Norvegiei la inceputul anului, un membru al parlamentului ar fi spus ca verdictul tribunalului danez va adinci prapastia dintre lumile occidentala si islamica.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.