Aflati deja in UE, fermierii din Slovenia se dovedesc la fel de ingeniosi in a solicita fonduri europene ca si cultivatorii italieni de masline, scrie "Financial Times".
Inspectorii Comisiei pentru audit a UE au descoperit ca aproape jumatate din numarul de vite declarate de sloveni pentru a obtine subventii... nu exista. In carne si oase. Figureaza doar pe hartie. Ei, si? Aparent nimic, numai ca diferenta dintre realitate si scripte inseamna cam un miliard de euro doar in 2005, adica 2% din buget pentru agricultura.

Tot in 2005, noua din platile de doua miliarde de euro efectuate de Uniune au fost raportate de Comisia de audit drept umflate sau gresite. Beneficiarii acestor bani au fost producatori de ulei din Italia, Grecia si Spania. De asemenea, auditorii au mai descoperit ca doua treimi din cele 95 de proiecte finantate din fonduri comunitare, care includ lucrari de infrastructura, contineau "erori de ordin material", potrivit "FT". Drept pedeapsa pentru abaterile de la litera legislatiei UE, anul trecut Polonia a dat doar un avertisment celor care au vrut sa pacaleasca sistemul, desi legile europene spun ca ar fi trebuit amendati cu aproape un milion de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.