Vladimir Putin a acuzat Italia ca a inventat mafia, ca raspuns la criticile europene la adresa Rusiei pe tema drepturilor omului

"Sarcasm si glume feroce, presedintele rus a fost foarte dur", estimeaza cotidianul "Corriere della Sera", in opinia caruia Putin ar fi declarat vinerea trecuta la summit-ul Uniunii Europene (UE) de la Lahti (Finlanda) ca "mafia este un cuvant care s-a nascut in Italia, si nu in Rusia". In opinia cotidianului "La Repubblica", presedintele rus, cunoscut pentru modul sau direct de a vorbi, ar fi declarat despre mafia: "Nu am inventat-o in Rusia", si ca ar fi reactionat astfel "printr-o noua gafa la presiunile liderilor europeani in favoarea reformelor pentru respectarea drepturilor omului".

Declaratiile presedintelui Putin au fost dezvaluite in premiera de catre cotidianul spa-
niol "El Pais", care a afirmat ca Putin ar fi stigmatizat si coruptia in randul primarilor spanioli. Intr-un comunicat publicat in cursul noptii de duminica spre luni, Silvio Sircana, purtatorul de cuvant al sefului Guvernului italian, Romano Prodi, a estimat ca "nu a fost adusa nici o critica directa la adresa Italiei, careia presedintele Putin i-a recunoscut chiar meritul de a se fi implicat puternic prin activitatea sa in programul reuniunii de la Lahti".

"Unica fraza care le poate da de gandit criticilor la adresa tarii noastre este o fraza ironica care este mai mult sau mai putin aceasta: "Mafia nu este un cuvant rusesc". Putin a pronuntat acest cuvant in declaratia sa finala si nici o alta declaratie a liderului nu a fost apoi autorizata sau prevazuta", a mai spus Sircana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.