Guvernul britanic va obliga cadrele universitare sa-i spioneze pe studentii musulmani si pe cei cu infatisare asiatica.

Folosind baza juridica a Legii pentru prevenirea terorismului, Ministerul britanic al Educatiei a elaborat un proiect de lege care cere cadrelor universitare sa ofere in mod voluntar informatii despre studentii musulmani, fara a mai astepta sa fie contactate de detectivi.

Delatiunea antiteroProiectul exprima temerile guvernului britanic fata de politizarea tot mai multor societati universitare islamice si fata de talentul extremistilor islamisti de a recruta studenti neintegrati suficient in societate. "Campusurile ofera elementelor radicale oportunitati de a forma noi retele si de a le extinde pe cele deja existente", reprezentind un "teren fertil de recrutare", se arata in documentul citat de "The Guardian".

Proiectul ofera si exemple de combatere a terorismului prin delatiune voluntara, venita din partea personalului unei biblioteci universitare. Autoritatile britanice doresc ca proiectul de lege sa fie aprobat si sa intre in vigoare inainte de sfirsitul acestui an.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.