Doua persoane au murit la New York, in urma unui accident aviatic: un avion de mici dimensiuni s-a lovit de o cladire din Manhattan.

Doua persoane au murit la New York, in urma unui accident aviatic: un avion de mici dimensiuni s-a lovit de o cladire din Manhattan. La cateva ore de la producerea accidentului, imobilul era inca in flacari.

Potrivit Biroului Federal de Investigatii (FBI), nu sunt indicii ca ar fi fost vorba de un atac terorist. Agentia Associated Press (AP) relateaza ca aparatul era pilotat de unul dintre jucatorii echipei de baseball The New York Yankees, Cory Lidle. Sportivul si-a pierdut viata, transmite AP, insa informatia nu a fost confirmata.

Precautie

Avioane de lupta survoleaza mai multe orase din Statele Unite, ca urmare a accidentului. Brigada de pompieri din New York a anuntat ca avionul s-a lovit de o cladire de 50 de etaje de la intersectia dintre Strada 72 si Bulevardul York. Martorii povestesc ca au auzit un zgomot puternic si ca la fata locului s-ar afla sute de membri ai serviciilor de interventie in caz de urgenta.

"Am retrait momentul 11 septembrie"

Mark Shaffer a vazut accidentul dintr-o cladire invecinata. "Am auzit zgomotul unui avion care zbura foarte jos si am apucat sa-l vad prabusindu-se", spune el.

"Partea din spate a avionului s-a rupt si a cazut, in flacari. Erau cioburi pretutindeni si oameni care tipau".
O femeie care locuieste in apropiere, s-a declarat socata. "N-am putut sa cred ca asa ceva se intampla din nou. Am retrait momentul 11 septembrie", a declarat ea agentiei France Presse. Corespondentul BBC Guto Harri relateaza ca pe strazile din Manhattan s-a instaurat haosul - masinile pompierilor si ale politiei, ca si ambulantele trimise in zona, au blocat mai multe strazi.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.