Parlamentul Japoniei a aprobat numirea in functia de premier a lui Shinzo Abe, care preia postul de la Junichiro Koizumi.
El devine astfel, la 52 de ani, cel mai tanar Prim ministru al Japoniei de dupa razboi. Shinzo Abe va anunta componenta noului Guvern si se pare ca doreste sa dea posturi ministeriale sustinatorilor reformelor economice de piata promovate de fostul premier Junichiro Koizimo si conservatorilor. E de asteptat de asemenea ca noul Prim ministru sa creeze un nou post- un ministru care va negocia cu Coreea de Nord pe chestiunea rapirii unor cetateni japonezi in anii ‘70 si ‘80.

Shinzo Abe nu are foarte multa experienta in politica in schimb provine dintr-un mediu foarte bun pentru noua sa slujba, avand in vedere ca bunicul sau a fost Prim-ministru iar tatal sau ministru de Externe. El a promis ca Japonia va avea un rol mai activ in relatiile internationale. Shinzo Abe doreste de asemenea sa modifice constitutia pacifista a Japoniei si sa schimbe legea educatiei pentru a-i invata pe elevi sa-si iubeasca tara. El a precizat ca va adopta o atitudine dura in privinta Coreei de Nord si va intari alianta militara a Japoniei cu Statele Unite ale Americii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.