Forbes informeaza ca in 2006 averile insumate ale persoanelor cuprinse in Forbes se ridica la 1.250 miliarde dolari, comparativ cu 1.130 miliarde dolari anul trecut.

In fruntea listei celor mai bogati oameni din America se regasesc nume importante din industria IT, precum: Bill Gates, Paul Allen (co-fondatorul Microsoft), Michael Dell (fondatorul si presedintele companiei Dell Inc., cel mai mare producator mondial de PC-uri), Larry Ellison (fondatorul si directorul general de la Oracle Corp.), Sergey Brin si Larry Page (fondatorii motorului de cautare Google Inc.).

Bill Gates nu s-a dezmintit nici in acest an, situandu-se pentru a treispezecea oara in fruntea clasamentului miliardarilor, cu o avere estimata de 53 miliarde dolari. Cu toate acestea, pozitia acestuia pare mai vulnerabila ca niciodata, fiind amenintat de Warren Buffet, investitorul deja legendar, care in prezent detine o avere de 46 miliarde dolari.

Gates a ocupat fara intrerupere pozitia de lider in ultimii 13 ani, in timp ce Buffett s-a clasat pe locul doi in fiecare an din 1994 si pana in prezent, exceptand 2000 an in care Larry Ellison, fondatorul si directorul general de la Oracle Corp., a ocupat pentru scurt timp locul secund in Forbes 400.