Polonia a anuntat ca va trimite anul viitor in Afganistan inca o mie de soldati care se vor alatura celor 100 de militari polonezi care se afla deja pe teren.

Anuntul are loc in conditiile in care Alianta Nord Atlantica s-a declarat ingrijorata de modul in care decurge campania impotriva talibanilor, in Afganistan.
Trupele suplimentare poloneze vor ajunge in Afganistan abia in luna februarie a anului viitor.
"Cat priveste Afganistanul, exista un consens la nivelul tuturor partidelor. Polonia isi ia rolul in NATO extrem de in serios si saptamana trecuta comitetul militar al NATO a cerut Poloniei sa trimita mai multi soldati in Afganistan" a declarat Urszula Gagek, senator al opozitiei din Polonia.

Forta internationala de pace din Afganistan numara circa 10 mii de soldati americani, plus alti zece mii din diverse tari ale Aliantei Nord Atlantice. Cele mai grele lupte se dau in provincia Helmand, unde sunt active trupele britanice, si unde s-a consemnat si cel mai mare numar de pierderi in randul soldatilor.
Ministrul american de externe Condoleezza Rice avertiza ca Afganistanul se va transforma intr-un stat esuat daca misiunea NATO de stabilizare nu duce la eradicarea amenintarii talibane.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.