Uniunea Europeana spera sa afle de la premierul Ucrainei, Viktor Ianukovici, care sunt planurile lui din domeniul reformelor, ce parere are despre viitorul acord bilateral si despre aderarea tarii la Organizatia mondiala a comertului. "Dorim sa auzim de la noul prim ministru care sunt intentiile lui de viitor, cum vrea sa continue reformele-cheie din relatiile cu Uniunea, ce crede despre noul tratat, care va fi supus negocierii incepand din 2007.

Pentru noi este foarte important sa stim punctul lui de vedere", spunea purtatorul de cuvant al Comisiei europene, Emma Udwin. Subliniind ca Ucraina nu trebuie sa aleaga intre UE si Rusia, oficialul european a estimat ca, "in virtutea pozitiei sale geografice, aceasta fosta republica sovietica trebuie sa intretina raporturi bune cu ambii marii lui vecini. Pentru noi este un lucru foarte clar - nu se pune problema unei optiuni", a adaugat Emma Udwin. Ianukovici e asteptat maine la Bruxelles. Ieri, el i-a prezentat presedintelui Viktor Iuscenko programul sau de guvernare, precum si un pachet de proiecte, majore, de factura energetica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.