Ambasada britanica a inaugurat ieri serviciul online de aplicare pentru vize, menit sa elimine cozile din fata institutiei.

Programul de aplicatii online, valabil deja in 44 de tari, va deveni functional incepind de astazi si poate fi accesat prin intermediul website-ului ambasadei britanice. "Sint incintat sa anunt lansarea acestui nou serviciu pentru cetatenii din Romania. Ca fost sef al serviciului britanic pentru vize, am vazut cit de bine functioneaza acest sistem in alte tari. Sint convins ca astfel vor fi reduse in mare masura cozile din fata ambasadei, precum si timpul total de asteptare destinat solicitarii vizei", a declarat ambasadorul Robin Barnett.

Trei pasi pentru viza

Serviciul online necesita completarea unui formular electronic cu datele personale ale aplicantului si trimiterea acestuia catre ambasada. Ulterior, aplicantul va primi un e-mail de confirmare si un numar de referinta, pentru programare. Urmeaza programarea interviului, care se face tot online. Aplicantii au posibilitatea sa aleaga ziua si ora, dintr-o lista cu intervalele de timp disponibile, dar si posibilitatea de a modifica sau anula programarea. "Nu va exista vreo diferenta intre programarea pentru viza si cea la medic sau la avocat", a spus ambasadorul Barnett.

Sistemul include si varianta "drop box", care permite accelerarea procedurilor, cu scutirea unora dintre acesti pasi, de exemplu in cazul celor care au mai efectuat deplasari in Marea Britanie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.