Intr-un interviu acordat recent de ministrul de Externe italian, Massimo D’Alema cotidianului “Corriere della sera”, remarca faptul ca “astazi, organzatia spaniola ETA ca si cea irlandeza IRA, au devenit adevarate miscari politice”.
Presa spaniola il ataca pe ministrul italian iar ambasada Spaniei la Roma cere explicatii guvernului. Presa din Spania defineste declaratiile ministrului D’Alema "mai mult decat nefericite". Cotidianul "El Mundo", foarte apropiat coalitiei de centru-dreapta condusa de Silvio Berlusconi, scrie ca "ministrul a fost nevoit sa rectifice cele spuse in urma unei luari de pozitie extrem de ferme de catre ambasada Spaniei din capitala Italiei, dar ramane faptul inacceptabil ca un ministru al unui stat occidental poate fi atat de neinformat".

Conform cotidianului spaniol, ambasada de la Roma a furnizat un dosar cu informatii privind organizatia ETA ministerului de Externe italian iar acest lucru a condus la rectificarile obligate, dar ce-i drept facute, de ministrul D’Alema. Agentia Europa Press publica o declaratie a ministrului italian in care acesta din urma specifica faptul ca acele fraze publicate de "Corriere della sera" nu ii apartin, fiind rezultatul unei libere interpretari jurnalistice. Cotidianul socialist "El Pais" dedica o intreaga pagina acestui incident cu un articol de fond intitulat: "Ministrul de Externe italian rectifica dupa ce a definit ETA o miscare politica". Articolul citeaza surse ale ministerului de Externe spaniol conform carora afirmatiile lui D’Alema sunt "profund gresite" dar se datoreaza lipsei de informare si nu relei credinte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.