In cadrul unei reuniuni televizate, Bakoyannis i-a spus mi-nistrului-adjunct de Externe al Indiei, Anand Sharma, care se afla in vizita la Atena, ca tara sa se pronunta pentru un succesor asiatic al lui Kofi Annan, al carui mandat se incheie la sfarsitul anului in curs.

India incearca sa obtina un loc in Consiliul de Securitate largit si l-a propus pe indianul Shashi Tharoor, in prezent subsecretar general al ONU pentru Afaceri Publice, pentru functia de secretar general al organizatiei. Dan Bakoyannis nu s-a referit insa cu precizie la Tharoor, precizeaza AP, amintind ca alti candidati asiatici sunt ministrul sud-coreean de Externe Ban Ki-Moon, vicepremierul thailandez Surakiart Sathirathai si fostul responsabil al ONU pentru dezarmare, Jayantha Dhanapala din Sri Lanka.

"Grecia sprijina (ideea) potrivit careia noul secretar general trebuie sa vina din Asia... si acest lucru trebuie avut in vedere, alaturi de calitatile si personalitatea candidatului’, a spus sefa diplomatiei elene. Anand Sharma se afla intr-o vizita de trei zile in Grecia, dupa care va pleca in Romania.