Prea multa munca va poate face rau, fie si daca sunteti Papa, a declarat, duminica, in timpul slujbei, Papa Benedict al XV-lea.
In predica adresata de la resedinta sa de vara, aflata la sud de Roma, Papa a citat din scrierile Sfantului Bernardo di Chiaravalle, care a trait intre sfarsitul secolului al XI-lea si inceputul secolului al XII-lea. "Trebuie sa ne ferim, a spus sfantul, de pericolele activitatii in exces, indiferent de slujba pe care o avem, pentru ca adesea prea multe griji pot duce la impietrirea inimii", a spus Papa. "Acest avertisment este valabil pentru orice tip de slujba, chiar si pentru cele care au legatura cu conducerea bisericii", a spus Suveranul Pontif.

In varsta de 79 de ani, Papa Benedict al XV-lea a precizat ca sfantul din care a citat ii scrisese Suveranului Pontif de atunci, Eugen al III-lea, avertizandu-l in privinta pericolelor muncii in exces. Papa Benedict a mai spus ca intotdeauna credinciosii trebuie sa-si faca timp pentru "rugaciune si contemplatie".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.