Potrivite agentiei de stiri Sofia News Agency (SNA), municipalitatea din Sofia se confrunta cu o problema majora in aceste zile: o invazie de purici. Anuntul survine dupa ce o serie de companii din capitala Bulgariei, care se ocupa cu dezinsectia, au anuntat ca se confrunta cu o inmultire a numarului de sesizari privind invazia puricilor. Potrivit canalului privat de televiziune bTV, companiile specializate primesc de obicei cinci-zece cereri de dezinsectie pe luna, insa acum au aproximativ patru cereri pe saptamana. Ceea ce ii uimeste pe specialistii din domeniu este ca primesc mai multe cereri din partea celor care detin birouri moderne si aratoase, unde nu te-ai fi asteptat sa vezi purici plimbandu-se.
Si veterinarii bulgari au confirmat invazia, afirmand ca, din cauza conditiilor meteorologice, numarul puricilor a crescut in special la Sofia, unde parazitii calatoresc din birouri in case si invers.

Municipalitatea din Sofia a inceput o actiune de dezinfectare a parcurilor si a gradinilor din tot orasul, insa, mai mult decat zona verde, blocurile si locuintele ar trebui ingrijite de proprietari. Locuinte particulare sau birouri din capitala Bulgariei au avut de suferit din cauza invaziei, iar detinatorii acestora, muscati de purici, au apelat mai des ca niciodata la experti pentru a scapa de paraziti, sustine SNA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.