Mirvish a precizat ca se stia deja ca nitrozaminele (grup chimic rezultat din contactul intre nitritii utilizati pentru conservarea alimentelor si aminele provenite din descompunerea carnii) sint capabile sa altereze materialul genetic si sa provoace cancer. Extractul apos din hot dog a fost pus in contact cu o bacterie, salmonella, care a suferit imediat o mutatie importanta in codul sau genetic. "Capacitatea mutagena a solutiei purificata de nitrozamine combinata cu nitriti poate explica legatura dintre consumul de produse din carne conservata cu ajutorul nitritilor si cauzele cancerului de colon", a conchis Mirvish. Acesta doreste sa obtina rezultate mai detaliate, bazindu-se pe experimente realizate pe soareci. "Daca demonstram ca metoda de preparare a hot dog-ului este gresita, poate se va schimba ceva", a declarat profesorul.
Despre autor:
Sursa: 7plus.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Ce măsuri au luat cele mai importante zone turistice din Italia pentru a...
Sursa: wall-street.ro