Bush jr. s-a plans insa ca a luat 2,5 kg in greutate, motivand ca a mancat cam mult tort de ziua sa de nastere, pe care a sarbatorit-o la 6 iulie. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, John Snow, spunea in perioada aceea ca presedintele a primit sapte torturi.

Echipa de noua medici a fost satisfacuta de starea de sanatate a presedintelui american, semnand dupa patru ore de examinare o declaratie in care se afirma ca starea de sanatate ii permite lui George W. Bush sa-si duca la bun sfarsit mandatul care expira in anul 2008.

Medicii au apreciat ca riscul de aparitie a unor maladii cardiovasculare este extrem de redus, i-au recomandat sa foloseasca mai des cremele de protectie impotriva razelor solare, dupa ce i-au inlaturat, cu o solutie azotata, o cheratoza de pe mana stanga, aparuta din cauza expunerii indelungate la soare. Sase zile pe saptamana se plimba cu bicicleta si face exercitii la sala de fitness. In ultimii 20 de ani, presedintele american nu a pus niciodata gura pe bautura, insa fumeaza la cafea.