Anul trecut numarul furturilor de telefoane mobile s-a redus cu mai bine de 20 de mii de cazuri

Masuri drastice pentru prevenirea furturilor de telefoane mobile in Marea Britanie! Nu doar din partea politiei, ci, mai ales, a companiilor de telefonie mobila. Despre ce este vorba? Forumul de Actiune impotriva Criminalitatii din Industria Telefoanelor Mobile, care grupeaza marile companii britanice de telefonie mobila, a adoptat o hotarare care are ca scop reducerea considerabila a numarului furturilor de telefoane mobile.

Astfel, pana la finele anului, circa 80 la suta dintre telefoanele mobile din Marea Britanie vor putea fi blocate in toate cele 5 retele britanice de telefonie mobila in mai putin de 48 de ore de la reclamarea furtului.

Politia britanica, alaturi de companiile de telefonie mobila, sunt de aceea optimiste si spera ca numarul furturilor se va reduce considerabil.

Cu siguranta insa, fenomenul furturilor de telefoane mobile nu va disparea. Si asta poate si din cauza faptului ca telefoanele mobile furate nu vor fi blocate si in retelele de telefonie mobila din alte tari, ceea ce ar insemna aparitia unui export de marfa furata.

Nu sunt primele masuri de lupta impotriva furturilor de telefoane mobile.

In anul 2002, Marea Britanie a adoptat o hotarare care condamna la pedepse de pana la 5 ani de inchisoare persoanele care re-programeaza sau deblocheaza ilegal telefoanele mobile in alte retele.

Si, ca urmare, anul trecut numarul furturilor de telefoane mobile s-a redus cu mai bine de 20 de mii de cazuri.

Iar companiile producatoare de telefoane mobile au inventat dispozitive de blocare mult mai sofisticate si mai greu de decodat.

Nimeni nu stie insa daca cercetatorii ar putea inventa un dispozitiv de blocare care sa fie cu adevarat imposibil de decodat.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.