Tuturor copiilor din statele membre UE urmeaza sa li se ia amprente, pentru a se alcatui o baza de date gigant in vederea realizarii pasapoartelor biometrice

Oficialii Uniunii inca dezbat cu ardoare daca un copil este mai apt la sase ani, varianta suedeza, sau la 12 ani, varianta celorlalte state, pentru a i se lua amprentele, insa un lucru pare a fi cert: milioane de minori vor fi luati in evidentele speciale comunitare pentru a li se putea elibera pasapoarte biometrice, dupa cum relateaza cotidianul britanic "The Guardian". "Utilizarea amprentelor si a altor date biometrice este menita sa impiedice fraudarea pasapoartelor si sa permita tarilor UE sa se conformeze cerintelor SUA pentru vize", se arata in articolul din ziarul amintit.

Probleme la bugetul comunitar

Au existat propuneri in institutiile abilitate UE ca pasaportul biometric sa fie completat de cel clasic, deoarece nu in toate statele exista posibilitati tehnice pentru citirea acestui tip de document. Problema, aproape insurmontabila, a fost, in acest caz, legata de costurile duble ale unui proiect de acest fel. Oficialii Uniunii, fara sa fi gasit deocamdata fonduri pentru elaborarea seturilor duble de documente de calatorie pentru cetatenii comunitari, s-au gindit totusi sa alcatuiasca, intr-o prima etapa, o baza de date gigant cu amprentele copiilor din UE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.