Procuratura din Bagdad a anuntat ca fostul lider irakian Saddam Hussein a fost transportat la spital, ca rezultat al faptului ca face greva foamei de pe data de 7 iulie.

Saddam, acuzat alaturi de alte sapte persoane de crime impotriva umanitatii, protesteaza fata de faptul ca avocatii sai nu sunt suficient protejati de autoritati. Trei dintre avocatii apararii au fost ucisi in cursul unor atacuri, de la inceperea procesului.

Procurorii spun ca Saddam Hussein a fost dus la spital, unde este hranit in mod artificial.

Alte trei persoane din lotul acuzatilor se afla si ele in greva foamei, tot de doua saptamani.

Lipsa de securitate

Protestarii sustin ca sunt supusi unui proces incorect si cer autoritatilor sa asigure o mai buna protectie avocatilor apararii.

Saddam Hussein urma sa apara in fata tribunalului in cursul zilei de luni, insa procuratura a precizat ca acest lucru nu va fi posibil, in actualele circumstante.

Procurorii solicita executarea fostului presedinte si a altor doi acuzati, intr-un dosar legat de uciderea a 148 de sateni din Dujail, petrecuta dupa o tentativa de asasinat in 1982.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.