Departamentul de Stat american investigheaza o serie de "anomalii" constatate in sistemul sau informatic, a anuntat Nancy Beck, purtatoare de cuvant.
Ea a tinut sa precizeze ca "nu exista indicii ca au fost compromise informatii sensibile" si ca exista in permanenta "planuri pentru situatii de urgenta in domeniul cibersecuritatii", care "au fost activate imediat". Comunicarea oficiala a fost urmata insa de o furtuna in presa americana, care afirma ca este vorba de cel mai grav atac informatic realizat de hackeri din mai multe state. In iunie, specialistii Departamentului au detectat atacuri masive asupra calculatoarelor de la birourile sale specializate pe relatiile cu China si Coreea de Nord. Hackerii au limitat accesul la internet al retelelor guvernamentale, au furat informatii secrete, parole, au infectat cu virusi care actioneaza dupa o anumita perioada de timp.

Dupa atacurile concertate din iunie, sistemul informatic al Departamentului de Stat isi revine cu greu, iar acum informaticienii incearca sa afle sursa atacurilor. Conform informatiilor preliminare, aceasta pare a fi Asia, avand in vedere ca au fost atacate birourile specializate pe relatiile cu China si Coreea de Nord. De altfel, panica cea mare a fost chiar in perioada in care toata lumea astepta cu sufletul la gura testele cu rachete anuntate de Coreea de Nord. Timp de doua zile, computerele Departamentului de Stat au fost inutilizabile, ceea ce ar putea sa explice reactia slaba a Washingtonului in perioada premergatoare testelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.