Opozitia de centru dreapta din Macedonia a castigat detasat alegerile legislative, conform rezultatelor oficiale preliminare, publicate ieri, transmite Mediafax.
Partidul de opozitie VMRO-DPMNE a obtinut 32,5 la suta dintre voturi, in timp ce Uniunea Social-Democrata (SDSM), formatiunea premierului Vlado Buckovski, a obtinut 23,3 la suta, a anuntat Comisia Electorala Nationala, la o zi dupa scrutin.

De altfel, opozitia a revendicat inca de miercuri seara castigarea alegerilor legislative, in timp ce premierul Vlado Buckovski si-a recunoscut infrangerea. Partidul de centru dreapta condus de fostul ministru de finante, Nikola Gruevski, a precizat atunci ca a obtinut 55 de locuri din totalul de 120, distantandu-se astfel de coalitia premierului Buckovski. "Opozitia a obtinut cele mai multe voturi si sustinearea cetatenilor", a recunoscut Buckovski, lider al Uniunii Social-Democrate (SDSM), principala formatiune a coalitiei multi-etnice aflate la putere. "L-am felicitat pe Nikola Gruevski la telefon", a declarat Buckovski.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.