Un tinar angajat sa monteze calculatoare la un birou FBI a obtinut parolele agentilor federali pentru ca se saturase de birocratie.
Un consultant angajat de guvernul american a reusit sa obtina parolele a 38.000 de angajati ai FBI, inclusiv a directorului Robert S. Mueller III (foto), folosind programe ce pot fi procurate cu usurinta de pe Internet, gratuit. Consultantul Joseph Thomas Colon a intrat in sistemul clasificat de computere al FBI de patru ori, in anul 2004, arata cotidianul "Washington Post".

Colon a avut acces la date secrete privind Programul de Protectie a Martorilor si la date privind activitatea de contraspionaj. FBI a fost nevoit sa isi inchida temporar reteaua de calculatoare si sa aloce milioane de dolari si mii de ore de munca pentru a se asigura ca nu s-au scurs date sensibile. Colon, in virsta de 28 de ani, fusese angajat de biroul FBI din Springfield pentru a instala un nou sistem computerizat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.