La aproape un an de la retragerea din Fasia Gaza, armata israeliana a efectuat sambata prima incursiune pe acest teritoriu.

Operatiunea s-a soldat cu arestarea a doi activisti palestinieni care se pregateau sa comita, in zilele urmatoare, un atentat impotriva statului evreu. Cei doi barbati, membri ai unei celule Hamas, au fost transferati in Israel, unde vor fi interogati.

Fortele de securitate palestiniene au anuntat ca acestia sunt frati, originari din orasul Um Nasser. Potrivit purtatorului de cuvant al gruparii Hamas, tatal celor doi, de asemenea, membru al organizatiei militante islamiste, a fost spitalizat din cauza loviturilor primite in timpul incursiunii. Responsabili israelieni au anuntat ca operatiunea a fost un avertisment pentru teroristi, care trebuie sa inteleaga ca armata statului evreu poate lovi oriunde doreste.

In paralel, presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas a amanat, pentru ieri, intalnirea cu premierul Ismail Haniyeh, unul dintre membrii gruparii Hamas. Cei doi trebuie sa discute punctele de dezacord dintre principalele grupari palestiniene- Fatah, condusa de presedintele Abbas, si Hamas, a premierului palestinian. Seful Autoritatii Nationale Palestiniene a cerut miscarii Hamas sa aleaga intre o recunoastere implicita a Israelului si un referendum asupra acestei probleme, prevazut pentru 26 iulie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.