Presedintele SUA, George W. Bush, este constient de ingrijorarile din ce in ce mai mari ale americanilor in legatura cu razboiul din Irak, insa nu se va baza pe sondajele de opinie pentru a hotari cand sa retraga trupele americane din aceasta tara, a declarat duminca purtatorul de cuvant al presedintiei americane, Tony Snow.

‘’Presedintele intelege cum poate un razboi afecta o natiune’’, a afirmat Tony Snow, in cadrul unei emisiuni a canalului de televiziune CNN. Purtatorul de cuvant al Casei Albe a precizat totodata ca vizita surpriza de saptamana trecuta a presedintelui american la Bagdad a avut drept scop realizarea unei evaluari realiste a situatiei din Irak, unde 2.500 de militari americani si-au pierdut viata din martie 2003. Potrivit presedintelui Bush, sondajele de opinie arata ca razboiul din Irak are din ce in ce mai putin sprijin in randul populatiei, insa liderul de la Casa Alba nu doreste ‘’sa conduca un razboi pe baza sondajelor’’. "Oricare ar fi realitatea pe teren, lucrul cel mai important este sa stabilim cum putem castiga, acesta este scopul spre care se indreapta eforturile presedintelui’’, a mai spus Tony Snow. "SUA nu se vor retrage din Irak pana ce Guvernul irakian nu va dori ca noi sa plecam si pana ce misiunea noastra nu se va incheia’’, a mai spus purtatorul de cuvant al presedintiei americane.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.