Recentele cazuri de canibalism inregistrate in randul ursilor polari din sudul Marii Beaufort s-ar putea datora topirii gheturilor polare, care ii impiedica sa isi caute hrana obisnuita.

Potrivit cotidianului "Sydney Morning Herald", o ancheta realizata de oameni de stiinta americani si canadieni, releva ca, in nordul Alaskai si Canadei, au fost inregistrate trei cazuri de canibalism, printre care si primul de atacare a unei femele in barlogul sau, imediat dupa aducerea pe lume a puilor. "In cei 34 de ani de cercetari in privinta ursilor polari, nu am vazut alte incidente in care ursi polari sa urmareasca, sa ucida si sa manance alti ursi polari", afirma autorii raportului stiintific. Potrivit organizatiilor de protectie a mediului, topirea gheturilor polare ar putea duce la disparitia speciei pana la sfarsitul secolului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.