Noul guvern irakian a anuntat un nou plan privind securitatea la Bagdad.

Un oficial al ministerului apararii, generalul-maior Abd-al-Aziz Muhammad, a declarat ca masurile includ restrictii de circulatie pe timpul noptii si in timpul rugaciunilor de vineri.

Oficialul irakian a subliniat ca cetatenii irakieni trebuie sa coopereze. El a spus ca orice persoana inarmata care merge pe strada cat timp sunt in vigoare restrictiile, va fi considerata si tratata ca un terorist.

Planul de securitate acopera si aspectele economice "cu scopul de a acoperi nevoile de electricitate, gaz si petrol", a mai precizat oficialul irakian.

Corespondentii transmit ca noile masuri sunt menite sa previna eventuale atacuri ale organizatiei al-Qaeda in Irak, care a amenintat ca va razbuna uciderea liderului sau, Abu Musab al-Zarqawi.

Planul anuntat de autoritatile irakiene survine la o zi dupa vizita supriza a presedintelui american, George Bush, in Irak.

El a dat asigurari liderilor irakieni ca trupele americane nu vor parasi tara decat atunci cand prezenta lor nu va mai fi necesara.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.