La inceputul vizitei pe care o face in Polonia, Papa Benedict al XVI-lea a fost intampinat cu entuziasm de mari multimi de oameni.

Vorbind in poloneza, suveranul pontif, care e de origine germana, a spus ca a venit 'ca sa paseasca pe urmele' lui Ioan Paul al II-lea, predecesorul sau.
Printre demnitarii veniti la aeroport s-au aflat presedintele Poloniei, Lech Kaczynski si primatul Poloniei, cardinalul Josef Glemp.

"Nu e doar o calatorie sentimentala, ci o calatorie a credintei", a spus la sosire suvernaul pontif.
Intoarcerea la valorile credintei

Pentru milioane de polonezi, vizita Papei Benedict va fi un prilej sa isi aduca aminte de vizitele relativ frecvente ale lui Ioan Paul al II-lea, primul si singurul papa, pana acum, din Polonia.

Papa Benedict al XVI-lea va petrece prima zi a vizitei la Varsovia.El va oficial o slujba chiar in piata in care Ioan Paul al II-lea a rostit, imediat dupa alegerea sa, un celebru discurs anticomunist.

Suveranul pontif intentioneaza sa le transmita polonezilor, in marea lor majoritate catolici, indemnul sa se intoarca la valorile credintei si sa apere mostenirea spirituala crestina, in conditiile in care tendintele laice la nivelul Europei sunt tot mai pregnante, iar numarul catolicilor care merg la slujba tot mai mic.

Duminica, Papa Benedict al XVI-lea va merge la lagarul de la Auschwitz, in sudul Poloniei, unde peste un milion de oameni, majoritatea covarsitoare evrei, au murit in camerele de gazare.

Papa Benedict se va ruga pentru reconcilierea dintre polonezi si germani si dintre crestini si evrei si, de asemenea, pentru iertarea crimelor de razboi comise in ultimul secol.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.