Vladimir Putin si liderii UE discuta, la Soci, problema energiei. Vizita la nivel inalt a occidentalilor se anunta extrem de delicata.
Liderul executivului european, Jose Manuel Barroso, si cancelarul austriac Wolfgang Schuessel, presedintele in exercitiu al Uniunii Europene (UE), au sosit astazi in Rusia pentru o intalnire la nivel inalt delicata, in care vor incerca sa-l convinga pe presedintele rus Vladimir Putin sa asigure livrari constante si stabile de gaz din partea Rusiei.

Summitul UE-Rusia, care oficial incepe joi la Soci, statiunea de protocol de pe malul rusesc al Marii Negre, are pe agenda oficiala semnarea unui acord pentru simplificarea regimului de vize si readmisia imigrantilor ilegali si trasarea unui "parteneriat strategic" intre cei doi giganti europeni care sa inlocuiasca Acordul de Parteneriat si Cooperare ce expira in 2007.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.