Expertii Comisiei Europene au acordat "note grabite" pentru justitia si afacerile interne din Bulgaria, a afirmat procurorul general al Bulgariei, Boris Velcev, dupa prezentarea raportului de tara.

"Ma tem ca o parte din notele de evaluare () au venit din partea unor persoane care nu cunosc dreptul bulgar, nu vorbesc limba bulgara si care au petrecut in Bulgaria doar cateva zile. Din aceasta cauza, aceste evaluari sunt un pic facute la repezeala", a opinat Velcev, citat de Mediapool. El si-a exprimat speranta ca executivul european va trimite la Sofia persoane cu mai mult timp la dispozitie pentru a urmari munca procuraturii.

Opozitia cere capul ministrilor vinovati

In schimb, Petar Stoianov, liderul Uniunii Fortelor Democrate (opozitie), a declarat ca asteapta demisia ministrilor ale caror zone de guvernare au fost criticate cel mai mult in document. "Acest fapt nu este un cartonas rosu pentru societatea bulgara, ci unul acordat cabinetului si ministrilor, dar si arhitectului acestui guvern, presedintelui Gheorghi Pirvanov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.