Reuniti la New York, ministrii din asa-numitul Cvartet - format din SUA, Rusia, UE si ONU - au decis sa sprijine crearea unui fond.

Ocolind canalele guvernarii Hamas, din acest fond se vor distribui bani direct cetatenilor palestinieni, timp de trei luni.

Ministrul de externe american Condoleezza Rice a explicat: "Statele Unite acorda 10 milioane de dolari pentru asistenta medicala. Iar comunitatea internationala incearca sa ajute."

In cele din urma, e nevoie de un guvern palestinian care sa accepte responsabilitatile si sa ne ajute sa continuam planurile de pace in regiune.

Citeste si:

Condoleezza Rice

"Facem un apel catre Israel sa se implice. in cele din urma, e nevoie de un guvern palestinian care sa accepte responsabilitatile si sa ne ajute sa continuam planurile de pace in regiune", a declarat Condoleezza Rice.

In paralel, in Fasia Gaza au avut loc ciocniri intre suporterii miscarii Hamas si partidul Fatah.

La capatul unor negocieri care s-au prelungit pana noaptea tarziu, premierul palestinian Ismail Haniya a declarat ca cele doua factiuni rivale au convenit asupra unor masuri menite sa opreasca confruntarile armate dintre oamenii lor.