Organizatiile umanitare au atras atentia asupra saraciei tot mai mari a palestinienilor Mediatorii internationali s-au pus de acord asupra unui plan de ajutorare a palestinienilor, de-a lungul unei perioade de proba, in efortul de limita criza financiara care afecteaza teritoriile palestiniene.

Reuniti la New York, ministrii din asa-numitul Cvartet - format din SUA, Rusia, UE si ONU - au decis sa sprijine crearea unui fond.

Ocolind canalele guvernarii Hamas, din acest fond se vor distribui bani direct cetatenilor palestinieni, timp de trei luni.

Ministrul de externe american Condoleezza Rice a explicat: "Statele Unite acorda 10 milioane de dolari pentru asistenta medicala. Iar comunitatea internationala incearca sa ajute."

In cele din urma, e nevoie de un guvern palestinian care sa accepte responsabilitatile si sa ne ajute sa continuam planurile de pace in regiune.

Condoleezza Rice

"Facem un apel catre Israel sa se implice. in cele din urma, e nevoie de un guvern palestinian care sa accepte responsabilitatile si sa ne ajute sa continuam planurile de pace in regiune", a declarat Condoleezza Rice.

In paralel, in Fasia Gaza au avut loc ciocniri intre suporterii miscarii Hamas si partidul Fatah.

La capatul unor negocieri care s-au prelungit pana noaptea tarziu, premierul palestinian Ismail Haniya a declarat ca cele doua factiuni rivale au convenit asupra unor masuri menite sa opreasca confruntarile armate dintre oamenii lor.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.