Un studiu dat marti publicitatii arata ca europenii considera Marea Britanie drept tara cu cele mai grave probleme legate de escaladarea comportamentului antisocial.

Raportul a fost realizat in urma intervievarii a 7 mii de persoane din Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie.

Trei sferturi dintre cei intervievati considera ca Marea Britanie are o problema cu comportamentele antisociale ale cetatenilor sai. Franta urmeaza indeaproape in acest top, probabil si din cauza revoltelor de strada care au avut loc acolo.

Prin contrast, in Marea Britanie, excesul de alcool figureaza drept principala cauza a scandalurilor.

Principalele focare ale comportamentului antisocial sunt barurile si pub-urile. Aceasta este parerea olandezilor, nemtilor si spaniolilor.

In ceea ce priveste Spania, subiectii intervievati in aceasta tara spun ca turistii britanici si nemti sunt responsabili de multe ori de violenta verbala sau conflictele provocate de alcool.

Concluziile raportului reprezinta un semnal de alarma inaintea Cupei Mondiale din Germania, unde se vor afla impreuna suporteri din toate tarile mentionate anterior.

Guvernul britanic va fi probabil dezamagit de imaginea reflectata de acest studiu, in conditiile in care executivul de la Londra incearca sa se prezinte la nivelul Uniunii Europene drept un model de management eficace al economiei.

Documentul arata insa fata intunecata a societatii britanice, in special in ceea ce priveste marile centre urbane.

Problema este abordata de altfel si in plan local. Atat la nivel central, cat si local, autoritatile britanice trateaza combaterea comportamentului antisocial drept o maxima prioritate.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.